In 1940 schreef de adjunct-directeur van een basisschool in Cincinnati, George Reavis, een fabel getiteld ‘The Animal School’. Hieronder staat daarvan een vrije vertaling.

De dierenschool

Op een goede dag besloten de dieren dat het van groot belang was iets te organiseren om beter om te kunnen gaan met de uitdagingen van die tijd. De beste oplossing bleek het oprichten van een school te zijn.
Om de administratie te vereenvoudigen besloten zij dat elk dier in alle vakken les moest krijgen. Deze vakken waren hardlopen, klimmen, zwemmen en vliegen.

De eend kon uitstekend zwemmen, zelfs beter dan zijn leraar. Het vliegen was wat minder en in het lopen was hij bepaald slecht. Hij liet daarom het zwemmen vallen om tijdens bijlessen beter te kunnen oefenen op het hardlopen. Na enige tijd waren zijn zwemvliezen zo versleten dat hij een middelmatige zwemmer was geworden.
Gelukkig accepteerde de school middelmatige leerlingen. Niemand maakt zich zorgen over de prestaties van de eend, behalve ……de eend zelf natuurlijk.

Het konijn startte het schooljaar als de beste van de klas bij het hardlopen. Hij werd echter erg depressief, omdat hij te veel moest overdoen bij het zwemmen.
De eekhoorn was een uitstekend klimmer, maar raakte gefrustreerd in de vliegklas omdat de leraar hem vanaf de grond liet wegvliegen in plaats vanaf een boomtak. Hij raakte overbelast door de vele extra lessen en eindigde uiteindelijk als middelmatig klimmer en slecht hardloper.

De arend werd zwaar gestraft. Hoewel zij bij het klimmen altijd als eerste eindigde, raakte ze in conflict met de leraar omdat zij alleen op haar eigen manier wilde klimmen.
De Jachthonden kwamen niet naar school en wilden geen schoolgeld betalen, omdat het graven en snuffelen niet in het lesrooster was opgenomen. Zij vroegen een das hun kinderen les te geven. Later verenigden zij zich met de marmotten en de mollen om een privéschool op te richten.
 
KEEP Connecting People®
  • Versterk in eerste instantie je/de sterke punten, onderken en erken de zwakkere! 
  • Het gaat er niet om jezelf of de ander te veranderen, wel om aanpassing/flexibiliteit in gedrag!
  • Behandelen we de ander zoals we zelf behandeld willen worden óf zoals de ander behandeld wil worden?
  • Iedereen is anders, ergo behandel ze dan ook anders!
Algemene Voorwaarden | Privacybeleid
© 2010-2013 KEEPConnectingPeople.com
Ontwikkeld door CuSo Interactive